fbpx

Jong, ambitieus, oprecht, passievol en krachtig. Heel veel meer woorden heb je niet nodig om Harlem Lake te beschrijven. Het vijftal heeft een unieke formule: een sterke frontvrouw met een uniek gevoel voor tekst en emotie, een karaktervolle gitarist die meeslepende verhalen vertelt met zijn instrument, een ingenieuze toetsenist/componist/arrangeur die fungeert als muzikale steunpilaar op het podium met daarachter een ijzersterke ritmesectie die de verantwoordelijkheid draagt voor de basis van de muziek.

Wat in 2017 begon als jamband, onder de naam Dave Warmerdam Band, is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest belovende bluesrock band. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge, brachten een live album uit en verrasten het Amerikaanse publiek tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Onder meer de Amerikaanse bluesheld Walter Trout was gecharmeerd door hun optreden, en zodoende staat Harlem Lake in zijn voorprogramma in Paradiso, 013 en Doornroosje.

De band speelde hun debuut als Harlem Lake in februari 2021 tijdens een livestream concert. De beperkingen van de coronacrisis dwongen de bandleden tot schakelen en zo schreven zij een dozijn aan nieuwe nummers, arrangeerden die voor een 12-koppige formatie en namen die nummers op tijdens een liveshow: Harlem Lake Live In Concert. Een bijzonder visitekaartje en kennismaking met deze ‘nieuwe’ band. De trouwe fanbase was laaiend enthousiast en wacht met smart op het debuut studio album wat in het najaar van 2021 zal verschijnen.

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van o.a. Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul en americana. Zij zoeken de randen op van de blues en zijn met hun jonge leeft een frisse aanwinst voor dit aloude genre. Desalniettemin doen ze de blues eer aan en schuwen niet om ook op een popfestival te laten horen waar ze vandaan komen. 

Janne Timmer

Lead Vocals

Dave Warmerdam

Keys

Sonny Ray van den Berg

Guitar

Rick Van de Voort

Drums

Lars Hoogland

Bass

Contact: info@harlemlake.com
Bookings: info@kingbeemusic.nl

Kijk nu ‘Harlem Lake Live In Concert’ in HD on demand!

Meld je nu aan voor onze mailinglijst en blijf op de hoogte, ontvang exclusieve content en aanbiedingen!
MANAGEMENT: Han Warmerdam
0653927113

BOOKINGS: Rob Koning | King Bee Music Agency
info@kingbeemusic.nl

BOOKINGS DUO/TRIO: Marjon Warmerdam | Groovetown
info@groovetown.nl

CONTACT:
info@harlemlake.com

Menu
X