fbpx

HC Nieuws: Dave Warmerdam Band biedt vijfgangendiner

 

HOOFDDORP Dankzij een fikse portie kwaliteit heeft de Dave Warmerdam Band een plek te pakken op de International Blues Challenge in Memphis eind januari. Een hoge gunfactor gaat zorgen dat die reis ook financieel haalbaar is. Op 4 januari vindt het hoogtepunt van een omvangrijke crowdfundingcampagne plaats tijdens een Memphis-dinnershow in poppodium Duyker.

De laatste paar duizend euro lijkt haalbaar, want de Haarlemmermeerse bluesband ligt goed bij het publiek. De muzikanten zijn begin twintig, een uitzondering in dit genre, waar publiek en artiesten vaak flink op leeftijd zijn. Er is veel waardering voor de jonkies, en dat uit zich in gul gedrag.
Oprichter en toetsenist Dave: “We gaven laatst een concert in Grolloo. Na afloop ging onze zangeres Janne Timmer na uitleg over Memphis met de pet de zaal rond. Opbrengst: 350 euro. Voor de duidelijkheid, het publiek had ook al 20 euro toegang betaald. En vorige week sponsorde een Haarlemmermeers bedrijf 500 euro, gewoon omdat ze het de band gunnen. Het organiseren van de dinnershow is gelukt dankzij de medewerking van Duycker, en door een lokale cateraar die arbeid sponsort. “

Als alles goed gaat levert de avond 2500 euro op voor ons

De laatste 4.000 van de benodigde 12.500 euro lijken dan ook haalbaar te zijn. Het geld is nodig voor vervoer, verblijf en instrumentenverhuur in het zuidwesten van Amerika. Er staan enkele optredens tijdens de Blues Challenge te wachten, alsmede een paar gratis toegankelijke concerten in Clarksdale.

“Er kunnen 4 januari tachtig mensen genieten van een viergangendiner in de grote zaal van Duyker. Voor 79,95 euro, inclusief onbeperkt drinken. Uiteraard zorgt de band hier zelf voor de muziek. Tijdens het dessertbuffet in Duycker Café wordt de grote zaal verbouwd voor de New Years Party van de band, waar de deelnemers aan het diner ook toegang toe hebben. Als alles goed gaat levert de avond 2500 euro op voor ons,” berekent de manager. “Wel graag tijdig opgeven zodat we rekening kunnen houden met de inkopen.”

Terwijl de verkoop van t-shirts en cd’s vrolijk doorloopt, volgen in januari nog een paar laatste crowdfundingacties en kan de band zonder al te veel eigen kosten de Haarlemmermeerse eer verdedigen in Memphis.

Meer informatie op groovetown.nl

Eric Hoenson

Menu
X